Sled ili saonice su relativno novi rekvizit koji se pojavio unazad nekoliko godina.
Vrlo brzo je našao primjenu u vrhunskom sportu kao jedan od najčešće primjenjivanih rekvizita za razvoj energetskih kapaciteta i poboljšanja akceleracije.

goran fitness_book_17_of_17

Vremenski setovi su metoda koju koristim večinom kada je prostor, vrijeme i potrebni rekviziti limitirajuči faktor prilikom planiranja treninga.
Trening se radi na način da se oformi 8-10 stanica na kojima se radi u intervalima od 30 sekundi rada i 30 sekundi odmora nakon čega slijedi promjena stanice.

Intervalna metoda vježbanja podrazumijeva rad u kojem se izmjenjuju intervali visokog intenziteta opterećenja sa periodima oporavka. Ova metoda se u vrhunskom sportu koristi več dugi niz godina zbog svoje učinkovitosti i jednostavnosti.
Intervalnom metodom vježbanja se dovodi vježbača u zonu visokog radnog opterećenja koja se može nalaziti na granici ili iznad aerobno-anaerobnog praga.

 

    trbuh-anatomski

Snažni mišići trupa koji obuhvaćaju područje zdjelice, donjeg dijela leđa, trbušne stijenke i glutealne regije su od primarne važnosti prilikom izrade svakog programa vježbanja.Tijelo bez jakih i stabilnih mišića cora ( jezgra ) nije u mogućnosti transferirati silu koju proizvodi iz donjih ili gornjih ekstremiteta tijela.Samim time i jačanje nogu ili ramena je besmisleno ako ih ne prati snaga stabilizatora trupa.

Nazivi kao aktivno zagrijavanje, dinamičko zagrijavanje, dinamička fleksibilnost, opće pripremne vježbe , aktivni stretching, zagrijavanje, warm up itd su skup pojmova i vježbi koje koristimo kao uvodni dio treninga. Možda i sam pojam zagrijavanja je presimplificiran u odnosu kada promislimo što mu je sve uloga

goran book_80_of_113

TRX  je jedan od modernih rekvizita u kondicijskoj pripremi sportaša i rekreativaca.Izuzetno praktičan i iskoristiv na svakom mjestu.Jedna od glavnik karakteristika mu je što se vježbanje izvodi sa vlastitom težinom te ima odličnu transformaciju pokreta iz realnih situacija u sportu.

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ